Agramaticalitati poliglote, girafe pupate si o pisica cacacioasa

Publicat pe Actualizat pe

Cuvintele au plural de mai mult timp, dar de curand sunt si articulate
bila-bile-bilele
căitică – căicele  – cicelelele (diminutivul de carte, carti)
Am descoperit ce este tontana, zona dintre nas si gura nu avea o denumire cunoscuta, a numit-o Eva

Adjectivele stau in continuare in fata substantivelor (englezoaica lu’ mama) iar verbele se duc de preferat la sfarsitul propozitiei conform topicii evesti (nemtoaica lu’ mama, cred)

Eva a primit cadou un joc de popice cu girafe. 9 girafe din lemn. Asez frumos girafele pe doua randuri, ma indepartez putin, o trag pe Eva langa mine sa vada cum se face si lansez o bila rosie, zuruitoare inspre girafe. Vreo 6-7 girafe cad cu mare zgomot pe parchet. Eva tasneste de langa mine, le ridica ingrijorata si le pupa pe fiecare in parte, soptindu-le ocrotitor: Gazut! Vit geafa! Doale! Pupi, teaca! Gata-gata! (A cazut si s-a lovit girafa, o doare. O pup sa-i treaca. Gata-gata!).
Mai incerc o data, asez girafele, lansez bila, daram girafele, Eva continua sa empatizeze cu girafele, dar de data asta nu le mai recuperez, le tine strans in brate, nu cumva sa le ranesc a treia oara.

Eva se joaca cu o amarata de pisica din puf lipita intr-un cosulet mic de nuiele, pe care credeam ca am aruncat-o demult. Trage putin de ea si pisica se desprinde lasand pe fundul cosuletului o urma de lipici uscat. Copilul ramane cu gura cascata si exclama pipaind lipiciul: Caca! Miau-miau caca! . De atunci numai cu pisica aia se joaca, ieri a incercat de mai multe ori sa o puna pe/in WC,  nu m-ar fi deranjat daca n-as fi fost sigura ca in secunda urmatoare o s-o vrea inapoi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s