Plaja in luna lui marte

Publicat pe Actualizat pe

Cum sa devii un bucatar desavarsit

Notezi undeva, intr-un colt al mintii, tot ce spune nevasta, ca de exemplu:

Ohhh, eu niciodata n-am mancat cartofi copti in jar si nici oua coapte. Da, stiu ca am crescut la tara, dar uite ca n-am mancat, coceam gutui in jar si porumb, in fiecare toamna, dar oua nu. Si sunt bune?

Aici e musai sa ai o nevasta mai putin sofisticata, culinar vorbind, una care se uita la Tv, la Plesu, si apoi te baraie 2 zile ca ar manca coaja rumena de paine calda cu vin rosu, nici prea aspru, nici prea dulce.  Inapoi  la delicii in jar, prinzi momentul potrivit pentru facut foc p-afara, ca de exemplu o zi calda de mijloc de martie, imbarci nevasta si copilul in masina, ascunzi o sacosica de cartofi si oua in portbagaj si hai la plaja.

Odata ajunsi faci o groapa in nisip si un foc in groapa, infruntand ironiile aceleiasi neveste care te intreaba daca te crezi vanator culegator si stapan peste pestera.

Pregatesti un cuib simplu pentru cartofi si oua. Sa nu ai surprize, ouale vor exploda

Scoti cartofii fierbinti din jar cu un bat

Cei mai buni cartofi mancati vreodata, aromati probabil de la vreascuri, si fumul mirosea a ceva uleiuri volatile. Eva a fost si ea incantata, unde mai pui ca pe langa noi a zburat un fluture galben.
Tati, sa stii ca e caraghios!
Ce e caraghios, Eva?
Sa mananci si sa te uiti la fluturi

Moda la plaja


Pentru fetite, pantaloni cu volanas si cu iepuras


Pentru tatici, maieu din bumbac, desenat manual de fiica (cu ajutorul mamei)

How to look good naked

Bronzul e secretul, lumineaza si coloreaza pielea. Incepeti sa va bronzati cat mai devreme, la o saptamana-doua dupa ultima zapada. Parol ca am pornit imbracati, dar am renuntat treptat la haine si am ramas in chiloti si tricouri, spre stupoarea unor pescari care nu-si mai putea lua ochii de la noi, aflati totusi la o distanta confortabila pentru menajat pudoarea fetelor.

Si alte detalii cu crengute si zgarieturi in nisip, am prins in foto chiar si o cotofana care se holba la apa.

Anunțuri

18 gânduri despre „Plaja in luna lui marte

    Lala a spus:
    16 Martie 2011 la 6:31 PM

    Asta da distractie!
    Va invidiez, sincer 🙂
    Dar ma si bucur enorm pentru voi. Piciorusele Evei, goale in nisip sunt delicioase, mai ales in martie 🙂
    Eu ma distrez cu …Nurofen.

      adra_bell a răspuns:
      16 Martie 2011 la 7:27 PM

      Sanatate multa! Eu ma gandesc cu groaza la luna mai, mi-e teama sa n-o ia Eva de la capat cu racelile alergice in sir, ca anu’ trecut!

    mmaria a spus:
    16 Martie 2011 la 6:49 PM

    minunat, parca ati trai pe o insula pustie.

    ceska777 a spus:
    16 Martie 2011 la 6:55 PM

    Robinsoni…
    Fratiorul are deja nume deci?

      adra_bell a răspuns:
      16 Martie 2011 la 7:28 PM

      are, are. Probabil chiar doua nume

    abramburika a spus:
    16 Martie 2011 la 7:13 PM

    Vaaaiii, ce zi minunata ati avut!!!
    Da’ moda premaman n-am vazut … la cat de multe tricouri ai desenat, unul pt. burtica cu Filip n-ai facut? Imaginatia sigur nu iti lipseste, asteptam deci …

    abramburika a spus:
    16 Martie 2011 la 7:15 PM

    Tot eu … vreau si eu cartofi copti!!! Si am reusit sa citesc ce ati scris in nisip, sac!!

      adra_bell a răspuns:
      16 Martie 2011 la 7:29 PM

      Petro, n-am tricouri, sigur imi fac si eu macar un tricou, mi-am si ales desenul.
      Baga niste cartofi la cuptor, sunt buni si aia:) pentru pofte

    cojocarii a spus:
    16 Martie 2011 la 7:36 PM

    🙂 parca traiti in alta lume. 🙂 Una feerica.

      adra_bell a răspuns:
      16 Martie 2011 la 8:48 PM

      sa ne bucuram de ce avem si chiar avem o lume feerica, suntem tineri (inca) sanatosi si ne marim familia. Nu-i putin

    alina downunder a spus:
    17 Martie 2011 la 1:46 AM

    frumos frumos frumos. uite ca nici eu n-am mancat nici oua si nici cartofi copti in nisip. cartofi in jar, da. imi face mereu (tot) tati capritesc, iarna, in soba noastra care cica ar trebui sa fie mai degraba de atmosfera decat de utilitati gurmande. musai sa facem si noi o iesire din asta robinsoncrusoeasca, sa coacem cartofii in natura. si punem si lemne de eucalipt, sa vezi atunci aroma. 🙂

      adra_bell a răspuns:
      17 Martie 2011 la 8:57 AM

      in jarul de la soba bagam cartofi seara si-i mancam dimineata. Buni, da’ astia din nisip au fost foarte aromati. Eu as fi vrut niste porumb, da’ de unde? ala din supermarket nu-mi place, e prea dulce

        alina downunder a spus:
        18 Martie 2011 la 3:55 AM

        pai noi de-aia punem porumb in gradina, ca ala de la magazin nu e … suficient de gustos. 🙂 prea dulce si prea tanar.

    Roxana a spus:
    17 Martie 2011 la 11:11 AM

    A venit primavara clar:), mi-ai inveselit ziua.
    Deja visez un pic departe…la porumb copt afara in seri frumoase…la pepeni:) of abia astept.

      adra_bell a răspuns:
      17 Martie 2011 la 11:18 AM

      Si cum a venit asa a si plecat. Deocamdata, se intoarce ea. Yummy, porumb si pepeni:)

    Julia a spus:
    20 Martie 2011 la 12:03 PM

    Superb blog,l-am descoperit de curand si ma desfatez la propriu cu aventurile voastre!…La mai multe si la fel de frumoase,ca sunt nu trup si suflet,dar sufleteste alaturi de voi…

    Mmmm,mi-e si o pofta teribila de cartofi pe jar!

      adra_bell a răspuns:
      20 Martie 2011 la 2:36 PM

      Bine ai venit!
      hmmm, pai vine iar primavara in cateva zile si o iesire de we va rezolva pofta de cartofi copti in jar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s