Caca de dinozaur

Publicat pe Actualizat pe

Dar de ce sa postam numai prajituri frumoase, ca doar nu ne ies mereu asa? Eu mai am si esecuri. Pana maine n-o sa ghiceasca nimeni ce sunt aceste minunate cookies, care si-au capatat denumirea de caca de dinozaur ierbivor. Si nu, chiar nu-mi dau seama cum de au iesit verzui.

Reclame

14 gânduri despre „Caca de dinozaur

    violeta argatu a spus:
    21 februarie 2012 la 9:46 AM

    chiftelute,”ceva cu ciuperci”? 😛 sau biscuiti cu ghimbir :d…pana maine sper sa aflam, ca ioan vrea si el reteta de la „caca de dinozaur” :))

      adra_bell a răspuns:
      21 februarie 2012 la 10:58 AM

      adica daca nu mi-a iesit mie sa nu-ti iasa nici tie? mi se pare corect…

    abramburika a spus:
    21 februarie 2012 la 10:54 AM

    hahhahhaaa, mda, la aspect lasa mult de dorit. Da’ macar e comestibila? Ai reusit sa o convingi pe Eva sa manance caca de dinozaur?

      adra_bell a răspuns:
      21 februarie 2012 la 10:57 AM

      e foarte buna, cam dulce, se facea cu fructe, eu am pus dulceata, si n-am scazut din zahar. Eva a mancat, n-am incercat s-o conving ci s-o opresc

        abramburika a spus:
        21 februarie 2012 la 11:45 AM

        atunci obiectivul e atins. Ce mai conteaza estetica!!

        CARINA a spus:
        13 mai 2018 la 5:13 PM

        DOAMNE

    violeta argatu a spus:
    21 februarie 2012 la 6:23 PM

    pai… ioan inca e la capitolul dinozauri. am realizat aproape tot ceea ce tine de dinozauri (dinozauri din coca,oua de dinozauri din samburii de la avocado, mancare de dinozauri din spanac,etc), dar caca de dinozaur… cam greu sa obtii asa ceva :P.

      adra_bell a răspuns:
      22 februarie 2012 la 6:06 PM

      chiar vrei reteta? o caut si ti-o trimit, e posibil sa-ti iasa, eu cred ca in loc de doua cani jumate de faina, am pus doar doua

    doftoroaia a spus:
    22 februarie 2012 la 12:37 PM

    e reactia la dulceata culoarea verde, asa se intampla la prajitura mea de post cu gem de prune, dar de gustoasa este…

      adra_bell a răspuns:
      22 februarie 2012 la 6:05 PM

      cine stie, cunoaste dom’le! Habar n-aveam ca e de la dulceata

    violeta argatu a spus:
    23 februarie 2012 la 8:58 AM

    O vreau,sigur ca da. dar nu te stresa, cand ai timp ;).Multumesc!

      adra_bell a răspuns:
      24 februarie 2012 la 5:28 AM

      COOKIES CU DOVLEAC

      32′ aprox. 40 buc

      (1): 1/2 cana unt moale + 1 cana zahar

      (2): 1 lgta es. de vanilie + 1 ou + 1 cana puree de dovleac

      (3): 2 si 1/2 cani faina + 2 lgte praf de copt + 1 lgta bicarbonat de Na + 1/2 lgta sare

      (4): 1 cana merisor (coacaze, afine)+ 1 lgta praf scortisoara + 1 lgta coaja portocale + 1/2 cana nuci macinate

      ––

      (1)+(2)+(3)+(4)=> in cuptorul preincalzit (la 190grade), se pun cu lingurita pe hirtie de copt, se tine fiecare tava cite 10′-12′

      eu am pus dulceata de soc, n-am avut de unde fructe. Acum ma gandesc ca puteam pune congelate sau fructe uscate, dar deh, e tarziu deja:D si nu mai am curaj sa o mai fac o data

        violeta argatu a spus:
        24 februarie 2012 la 4:25 PM

        Merci mult de tot! Forma prajiturelelor si reteta seamana fff mult cu cea a biscuitilor cu ghimbir. daca vrei sa incerci,… astia sigur nu ies verzi 😛

        400 g faina
        120 g unt
        150 g zahar brut
        50-70 g ghimbir ras
        2 linguri sirop de dulceata sau miere (golden syrup)
        2 oua
        1 pliculet praf de copt
        Sare – un varf de cutit
        2 lingurite bicarbonat de sodiu

        Se amesteca toate ingredientele (nu conteaza ordinea) pana se obtine un fel de coca.se formeaza bilute de marimea unei nuci mici la distanta una de cealalta si se asaza in tava (unsa sau cu hartie de copt) .
        Preincalzim cuptorul al 180C (foc potrivit).
        Se coc timp de 20-30 minute – in functie de cuptor (ideal cuptorul care coace si de sus si de jos).
        Optional se poate adauga in compozitie si scortisoara.

        P.S:sper ca nu-i prb ca am pus reteta

          adra_bell a răspuns:
          24 februarie 2012 la 5:11 PM

          sa stii ca incerc, eu n-am facut niciodata nimic cu ghimbir, am cumparat candva unul, si l-am tinut pana l-am aruncat. Multam!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s