Fotbal, concerte si alte visari diurne

Publicat pe Actualizat pe

Desi mic, Giurgiu este un oras care nu poate fi ignorat, la fiecare pas auzi de el. E mereu pe harta. Harta saraciei, a somajului ridicat, a baronilor locali, a clanurilor mafiote. A fost condus dezastruos, industria e zero, daca nu punem la socoteala cateva ateliere de croitorie, dar si alea lucreaza in regim de lohn. Nimeni nu a fost capabil sa profite de invecinarea cu doua orase mari, Russe la sud si Bucurestiul la nord. Poate doar ca giurgiuvenii isi cumpara masini din Bulgaria, si tot acolo platesc si taxele si se duc sa lucreze la Bucuresti, pe salarii mizerabile.

Daca ar avea vreunul minte, ma gandeam acum cativa ani, ar face un stadion. S-ar juca meciuri, s-ar tine concerte, ar veni niste bani in oras si cateva locuri de munca. Si uite ca s-a facut un stadion, cu instalatie de nocturna si gazon d-ala fin, l-am mirosit de la distanta, ca altfel a ramas pasiunea pentru garduri, lacate si bariere, specifica locului. Unde te duci, unde te invarti, pe campii sau in miezul orasul, giurgiuveanul iti tranteste o bariera in fata. Ca nu da voie administratia apelor, a padurilor, a gazonului, bine, bine, inteleg, nu e voie.

Bine ca e, vor fi meciuri de divizia intai sau A cum i-o zice, avem echipa de acum in divizia asta cica  sportiva, daca fotbalul se mai poate numi sport.

Ma dusesem sa alerg, dar pista a fost inghitita de stadion, asa ca am scapat si de grija asta, pana imi gasesc alt loc pot sta linistita. Nu stiu daca vom mai putea merge la meciuri, pentru ca Evei nu-i placea de fapt fotbalul ci galeria, cu scandari si cu tobe, dar pot sa spun la ce mai visam eu. Port turistic cu restaurante plutitoare, vin nave de agrement care fac Dunarea de la izvoare la varsare si stau oamenii aia ca fraierii pe punte, uitandu-se in jur si atat. Port de ambarcatiuni usoare pe canalele Dunarii, intreceri nautice sportive, eheee, s-ar putea face multe daca ar exista interes, mai ales ca dau aia de Bxl cu bani in noi, numai sa-i luam

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s