Prima zi de scoala

Publicat pe

Titlurile astea aduc deja cu un roman celebru, dar asa mi-a iesit. Poate subconstientul, se termina o etapa, incepe alta, de care ma tem. Nu ca as fi avut experiente traumatizante in scoala, nici ca n-as avea incredere in copilul meu, dar sistemul e prost gandit si functioneaza doar din inertie, nu mai spun ca aceasta clasa zero ne face pe toti, parinti, copii si invatatori sa ne simtim ca niste cobai intr-o cusca experimentala.
Eva insa nu stie toate astea, avea emotii dar era vesela si nerabdatoare.

prima zi de scoala1

Filipel a condus-o ca un cavaler, imbracat elegant, cuminte si febril. Sau poate cuminte fiindca era febril. Cred ca i-a platit o polita din trecut, cand mergea sa se nasca, Eva ne-a insotit tot cu un 39C.

Sunt 15 baieti si 12 fete, dupa ea mai sunt 3 nume la catalog, sta in banca cu un Filip, care a ajutat-o sa-si desfaca sticla de apa, e in clasa albinutelor si e colega cu Matei, prieten din frageda pruncie, la propriu, adica de cand nu stateau in fund. Au mancat piureuri impreuna, au parcurs sovaielnic primii pasi, au gangurit, au fost la gradi unde si-au facut planuri de casatorie pana s-au certat, iar acum vor invata sa scrie. Si sa vorbeasca in franceza.

prima zi de scoala2

Reclame