Turbo si Cin-Cin avem, baieti!

Publicat pe Actualizat pe

O gaseam in pauze la poarta scolii sau plimbandu-se prin curte, dar de-a lungul gardului, ca si cum ar fi fost gata sa-l sara si sa fuga. Trecea pe langa noi, maturand cu fustele lungi si imbiindu-ne cu cosul de pe brat. Cand o vedeam din departare, strecuram mana in buzunarul sarafanului de sintetic si scoteam 5 lei pe care-i strangeam in palma.
Cin-cin si Turbo avem, baieti! Cin-cin si Turbo!
Ii intindeam moneda calda de atata strans in palma si desfaceam nerabdatoare guma sa vad ce surpriza mi-a cazut, desi n-aveam colectie de surprize. Apoi clenfaneam – asa ne ziceau profesorii „Clenfaniti toata ziua la guma aia” (sic!) – o zi intreaga, ba chiar o refoloseam si a doua zi, pana ma dureau obrajii si pocneam baloane spre disperarea mamei.
N-aveam mereu 5 lei, cu mai putin luam un cocosel din zahar ars, ciubuc il numeam noi, nepasatori la avertizarile parintilor ca nu le-ar fabrica in cele mai bune conditii de igiena. Ba chiar pe cei mai mici si mai dornici de dulciuri ii minteau de acasa ca in olita de pipi sau in ligheanul in care se spala pe picioare fabrică si ciubucele. Nu credeam, de ce ar fi facut cineva una ca asta?
Profesorii, tovarasi si tovarase, o tolerau, mai se faceau ca nu o vad, cate unul mai al dracului o gonea din curtea scolii. Statea la poarta o zi, pana trecea tura profesorului de servici si apoi isi reincepea plimbarea prudenta pe langa gard, maturand cu fustele si imbiindu-ne cu Cin-cin, Turbo, ciubuce din olita de pipi si seminte la 1 leu paharutul.
Sa nu-ti mai iei guma, auzi? Ia banii astia, dar sa-ti iei o prajitura sau un corn mai bine!
Strecuram moneda in buzunarul sarafanului si uneori o strangeam in palma cand o vedeam pe tiganca apropiindu-se.
O lunga perioada de timp am uitat de tiganca. De ceva timp, de cand am copil la scoala imi reamintesc zilnic de ea, de fiecare data cand Eva scoate din ghiozdan un nou „flaier” de la un nou fotograf sau cere bani pentru inca o revista.
Si atunci o vad pe tiganca intrata direct in clasa, stand linistita langa usa si imbiind copiii cu Turbo si Cin-Cin, baieti!
Cred ca i-ar fi mers binisor, daca i-ar fi dat din cand in cand si tovarasei un ciubuc. D-ala din zahar ars, de care se spunea ca e facut in olita de pipi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s