Gesturi uitate

Publicat pe

Scolile sunt inchise si am dimineti vesele, uneori prea vesele cu amandoi copiii acasa. Se mai bat, se mai imping, mai tipa si mai incearca sa ma ia de arbitru. Abia de-mi aud gandurile in toata aceasta harmalaie. Dar trebuie sa recunosc ca au si momente in care se joaca amandoi si e liniste. Atunci gandurile mele pot sa bata campii in orice directie. Pornind de la Filip, care-si colora unghiile cu o carioca mov am ajuns la gesturi uitate, la acele mici actiuni pe care le faceam in trecut si acum nu le mai face nimeni. Asa cum nimeni nu mai poarta azi manson sau furou, sau cum nu ne mai imbracam copiii in spielhozen, si anumite gesturi cad in uitare.
Sa incarci stiloul cu cerneala, apasand ritmic pe pompita de cauciuc.
Sa compostezi biletul sau sa dai banii din mana in mana pana la taxatoare de unde si cunoscuta gluma.
Sa aprinzi lampa de gaz trecand cu chibritul pe deasupra fitilului de bumbac pana degaja un fum inecacios si apoi se aprinde o flacara vesela. Apoi puneai sticla de lampa si reglai fitilul astfel incat sa obtii o anumita intensitate a luminii.
Sa te speli pe maini cu rosii. Asta este chiar un gest de mare lux, sa storci cateva rosii mari si zemoase frecandu-le intre palme.
Sa alergi pe holul scolii cu un clopotel in mana. Probabil ca mai sunt scoli unde suna clopotelul, desi cele mai multe au acum sonerii.
Sa mananci sarlota direct din cutie folosind capacul de plastic pe post de lingurita. Erau niste sarlote de ciocolata sau vanilie, in cutii cum sunt cele de la branza cu samnatana. Ma recompensam singura ca am stat la coada la lapte si-mi cumparam o sarlota pe care o mancam pe drum, pana acasa.
Sa-ti muti cordeluta elastica in spatele urechilor, masand usor bietele pavilioane chinuite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s