Ipiostaze – 3 ani

Publicat pe

ipi4
Fratele mai mic. Incercand mereu sa-i taie fața, sa para mai mare, cat mai mare, la fel de mare ca ea, dar lipit, nelipsit de langa sora-sa, cerandu-i ajutorul prin gesturi, implorand din priviri. Sigur pe el in casa, dar pierdut in spatiile necunoscute unde o cauta si se linisteste, devine el abia cand a gasit-o. E in siguranta, sunt amandoi.

ipi5

Curajos, kamikaze ii spun eu. Se arunca inainte fara sa calculeze riscurile, Eva rade cand spun ca la Filip prudenta s-a casatorit cu instinctul de conservare si au plecat intr-un concediu de miere pe termen nelimitat. Se catara, sare, se strecoara, devine zglobiu pe neasteptate, inventeaza cate o trasnaie datatoare de infarct cand tocmai credeai ca l-ai convins sa o elimine pe ultima din repertoriul improvizat de saltimbanc fara atestat.

ipi2

De mare ajutor oricand ai nevoie. Si oricand nu ai si ai vrea sa-ti faci treaba cat mai repede, el apare fixandu-te cu doi ochisori negri si tintindu-te cu intrebarea: „țe e?” Si se ofera sa ajute, sa care, sa impinga, sa duca, sa aduca, maldar de bune intentii cu rezultate dezastruoase. Țe e? Pe mă-ta e! îi mai răspund căteodată plina de naduf.

ipi3
O frica are si el. Apa. Ca e mare, fluviu sau lac, ca tasneste sau izvoraste, se opreste plin de respect si nu-l putem convinge sa ia parte la distractie.

ipi6
Iubitor. Sub apucaturile de haiduc neimblanzit se ascunde un baietel-inima. Conversatie de ieri, la iubaceli-pupaceli de trezire:

„Pe cine iubeste mami mult?
Io!
Si pe mai cine iubeste mami mult?
A (Eva)!
Si pe mai cine iubeste mami mult?
Tata!”

Dupa ce eu cred ca am incheiat conversatia, el ii pune puncte-puncte, se gandeste un pic si ma intreaba ingrijorat:
„Picii?
O, da, sigur, am uitat de pisica. Pe cine mai iubeste mami mult?
Picii! raspunde luminandu-se, doar si pisica face parte din familie”

ipi9
Super-eroul nostru ne-a invatat cumva ca timpul este cel mai pretios bun. A crescut mai incet dandu-ne ocazia sa ne bucuram de el si sa ne intristam vazand in urma greselile pe care le-am facut ca parinti ai unui singur copil. Neindoielnic, am facut altele noi, ca parinti de doi copii. Pentru timp in plus, numai al lui, se lupta si el si tot din timpul ala trecut, din amintirile care plutesc nevazute in haosul din casa noastra cu doi copii mici a pescuit cumva si pasiunea pentru Paidă, pe care a avut-o si sora-sa la varsta lui.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s