Povesti cu pirati, comori si papagali grasuni

Publicat pe Actualizat pe

Am mana buna la concursuri, mi s-a intamplat sa castig in mai multe randuri, spre bucuria vizigotilor care primesc mai mereu cate un colet. Probabil as putea sa particip mai des dar nu vreau sa-mi fortez norocul, il pastrez pentru cand voi juca la loterie, pana atunci ma multumesc cu cate o carte.

cufarul cartilor 8

The Big Book of Holiday este o carte foarte potrivita pentru mame nepricepute, te invata pas cu pas sa faci minunatii impreuna cu copiii. Soricei, harti ale piratilor, oua decorate, felicitari pop-up, dar poate fi folosita si de copiii mai mari de 6-7 ani datorita imaginilor care explica totul foarte clar. Am lasat-o pe Eva singura si a pictat un papagal roz si grasun. I s-a parut foarte distractiv, a folosit si palmele si a fost mandra de rezultat.

cufarul cartilor 5

cufarul cartilor 6

cufarul cartilor 7

Impreuna cu Filip am facut o harta a piratilor. Aici a fost mai laborios, dar nu dificil, in sensul ca materialele se pregatesc de cu seara. O foaie de hartie se ciupeste pe margini. Apoi se face un ceai, se pune intr-o farfurie si se scufunda foaia in ceai. Se pune la uscat si ta-na-na, dimineata, dupa ce Eva pleaca la scoala, avem o hartie care pare veche.

cufarul cartilor 3

Am desenat apoi o harta cum ne-am priceput, nu-i de speriat, exista suficiente idei in carte si am pus la cale o poveste in care ursuletul Ipi si pisica Eva cauta o comoara.

cufarul cartilor 2
Ei pleaca pe mare dupa ce gasesc o harta in scorbura unui copac de langa casa lor. Huhurezul care locuieste in scorbura ii cheama sa le dea harta si le povesteste despre pericolele pe care trebuie sa le infrunte.

(La casa avem un huhurez care are cuib prin apropiere, de aici a pornit toata povestea.)

cufarul cartilor 4

cufarul cartilor1

Povestea inca se scrie, copiii gasesc amanunte pe harte si-si imagineaza noi intamplari prin care trec cei doi eroi.

Basca stickere, dar le-am spus din start ca este cartea mea si nu au voie sa dezlipeasca toate stickerele deodata, altfel racaiam doua-trei zile la parchet si mobila si gata, ba cred ca e prea mult, intr-o zi terminau de lipit 600 de stickere.

Carti foarte frumoase de la Usborne gasiti pe pagina de Facebook „Cufarul cartilor”, iar detalii pe blogul Rasfrangeri. Toate cartile sunt in engleza, chiar acum au carti cu 4 lei pentru invatarea limbii engleze, structurate pe niveluri de dificultate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s