Jeleul (II)

Publicat pe Actualizat pe

Se adună gutuile japoneze căzute, știți gutuile japoneze, sunt fructele acelea extrem de acre și terbil de aromate, pe care mai toți oamenii le consideră otrăvitoare și le lasă să se irosească. Cred că gutuii ăștia japonezi se bucură de două ori: o dată primăvara devreme când izbucnesc în flori roșii, a doua oară, toamna târziu, când mă văd pe mine că le adun fructele.

Gutuițele se pun pe balcon, timp în care cântăresc între a le face lichior – dar de ce lichior? cine să-l bea? doar așa, să fie în casa? fugi de aici! – și a le face jeleu – nu e cam mult de muncă? crezi tu că vor mânca ăștia mici? i-ai văzut să se omoare după dulcețurile sau gemurile făcute de tine?.

Când s-a luat hotărârea, se taie sferturi și se pun la fiert o oră și mai bine cu apă cât să le acopere. După ce s-au fiert de s-au terciut, se lasă la răcit și se scurg prin tifon. Se scurg tihnit, cam o noapte, iar zeama rezultată se pune iarăși la fiert. La o cană de zeamă acră și aromată, o cană de zahăr. Jeleul se leagă foarte repede pentru că fructele au multă pectină.

Pe o folie alimentară se pune o cantitate generoasă de nucă de cocos rasă, apoi se întinde ciocolată de casă vag călduță și apoi jeleu. Bun ar fi fost niște miez de nucă în mijloc, dar lenea e mare câteodată. Se rulează în folie, se ține la rece cât de cât și apoi se taie.

Aparatul n-a mai imortalizat și acest moment al jeleurilor care plutesc între acrișor, dulce și amărui de ciocolată , pentru că aparatul e mai leneș decât pofticioșii.

Jeleul I a fost de flori

jeleu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s