Cum mi-am petrecut ultima mineriadă

Publicat pe Actualizat pe

Livingul era enorm, cu semineu, mobilă din lemn masiv, tavan cu grinzi din lemn, o canapea confortabilă pusă în fața unei ferestre mari prin care se vedeau fulgi de zăpadă leneși. Era dimineață, foarte dimineață, mă trezisem mai devreme ca să prind știrile, nebunii nu mă lăsau deloc să mă uit la televizor, cică venisem acolo să ne distrăm. Ne și distram, nu zic, colindam toată ziulica, iar seara ne retrăgeam la vila asta frumoasă și ne dădeam pe pârtia din curte folosind tăvile din bucătărie pe post de săniuțe. Ultima vilă din Cumpătu,  alunecai pe pârtie de te plictiseai, atât era curtea de mare,mărginită de brazi parfumați.

Să repetăm, dimineață, decor de nu văzusem în viața mea, era prima dată când stăteam într-o vilă de protocol, pufuleți de zăpadă afară, iar eu, fericită că toată lumea doarme, dau drumul la televizor. Minerii, vin minerii, minerii se luptă cu forțele de ordine, minerii au pornit spre București, sunt la Costești. Mă uit fascinată și speriată, nu-mi vine să cred că la atâția ani distanță se întâmplă din nou. Dau mai tare, poate s-o trezi M să împart nebunia asta cu el, dar vreau să și maschez gemetele care vin de la etaj, prietenii noștri descoperiseră cu mult înaintea Mihaelei Rădulescu virtuțile terapeutice ale orgasmului matinal.

Gemetele se transformă în strigăte, mă duc la bucătărie să spăl vasele, pe la 9 venea menajera și ne era jenă să strângă în urma noastră. așa că făceam lună, iar femeia doar schimba prosoapele și halatele la baie. Spăl, mătur, dosesc în debara tăvile zgâriate și mă întorc la televizor. Strigătele de la etaj se stinseseră, dar minerii erau tot la televizor, pe scări coboară prietena mea.
Băi, vino repede să vezi ce se întâmplă! Vin minerii iarăși la București!
Mă privește cu zâmbet larg ițit printre obrajii cam rumeni.
Fată, tu ești cam nebună! Ce-ți pasă? Lasă-i să vină, dacă vin noi mai rămânem aici, stăm cât vrem, nu ne dă nimeni afară.

11921862_934722119900086_4627516907187732219_n
Fotografie de Ralph Gibson www.ralphgibson.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s