Vadu, un loc în care să fii

Publicat pe Actualizat pe

Am reușit să ajungem anul acesta pe superba și sălbatica plajă de la Vadu, anul trecut am ratat-o și ne era dor. În fiecare an, la plecare, ne oprim pentru o zi pe una din plajele pustii ale litoralului, visând la ziua în care vom sta tot concediul la mare doar aici, zi care nu poate fi departe pentru că ne-au copiii și putem sta la cort.

Vestea bună e că acum se poate plăti taxa, Vadu fiind în rezervația Deltei Dunării, la un automat pus aproape de drum, așa că nu am mai stat cu stressul că nu suntem în regulă din punct de vedere legal. Drumul spre plajă este acceptabil, bandă de ciment cu denivelări, și copiii au avut bucuria de a se întâlni cu un trenuleț Thomas, Filip chiar a crezut că este Thomas cel adevărat. Aproape de plajă, cimentul se termină și ultima bucată este de nisip, mărginită de dune.

Este greu să prinzi în cuvinte frumusețea sălbatică a unei plaje pustii, senzația de fericire, de libertate, de copil al naturii pe care o primești odată intrat pe plaja. Intrarea în apă este prietenoasă, marea este limpede, cât de limpede poate fi Marea Neagră, țărmul este curat, pe partea de nisip ud de la mal îți vezi oglindirea. Plaja este plină cu scoici întregi, intacte, o bucurie pentru copii,  iar oamenii sunt la o distanță confortabilă, cât să știi că ești printre oameni, dar nu deranjat de o prea mare apropiere. În stânga, două cupluri își serveau cafeluța pe o masă trasă la mal, în dreapta, o fată se bronza în fața cortului.

Vadu nu este un loc pentru umbreluțe, șezlonguri și coctailuri, aici vii să stai cu picioarele în nisip, să înoți singur și să te uiți la păsări. Vadu este un loc în care să fii.

vadu1

 

vadu2

 

vadu3

 

vadu4

 

vadu5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s